вторник, 14 юни 2016 г.

Liebherr - хигиената е от огромно значение за всеки уред

Често хората се оплакват от поява на лоша миризма в своите хладилници. Най-често се появява съмнение, че нещо изтича от уреда, но всъщност обикновено причината за необяснимата миризма е съвсем тривиална. Лошата миризма обикновено не е свързана с повреда, а просто с неспазване на някои хигиенни правила при ползването на хладилника.

Лошата миризма във вашия хладилник Liebherr означава, че в него има повреда и дори и вашия хладилник да е в гарантия, това няма как да ви помогне. Всъщност гаранцията не покрива въпроси свързани с поддръжката на уреда, при никакви обстоятелства.

Лоша миризма от фризера…


Либхер - хигиената е от значение
Лошата миризма във фризера на вашия хладилник Liebherr най-често е в начина, по който поддържате уреда. Фризерът трябва да се почиства при всяко размразяване много  старателно. Това се прави поне веднъж в годината.

Почистването се прави с препарат за миене на чинии и с чиста гъбичка,  а след това се почиства със суха хартиена кърпичка. Това ще почисти всички следи от замърсяване с хранителни продукти и течности от тях и ще осигури на вашия Liebherr гарантия за свежест и приятно усещане при ползване.

Гумените уплътнения…


Когато лошата миризма на хладилника идва от хладилната камера, тогава е добре да почистите целия уред отвътре. Много е важно да не забравяте за гумените уплътнения, защото обикновено при много хладилници Liebherr именно те са генераторите на лоша миризма. Ето защо е добре при всяко почистване да отделяте нужното внимание и на гумените уплътнения.

Излишно е да казваме, че и в двата случаи причината за лошата миризма е в поддръжката и много хора погрешно приемат това за повреда. Всъщност, това няма нищо общо с повреда и е единствено въпрос на добра хигиена. Няма нужда и да споменаваме отново, че вашата Liebherr гарантия няма да ви е от полза при подобен проблем.

Кога да потърсим консултация със специалист?


След като почистите уреда основно и след като вземете всички мерки за неговото хигиенизиране в най-малки детайли, след като почистите с подходящ препарат вътрешността на уреда и след като виждате, че промяна няма, тогава можете да обърнете внимание и на това дали няма някакъв продукт, който да причинява лошата миризма. Ако и това се провери, но миризмата не изчезва, тогава можете да се консултирате със специалисти от Liebherr.

Няма коментари:

Публикуване на коментар