понеделник, 6 юни 2016 г.

Лесно ли се поддържа Liebherr CP 4003?

Поддържането на Liebherr CP 4003 е изключително лесно и се осъществява с лекота, тъй като се състои от два основни момента - почистване и размразяване. Ето какво трябва да знаем:

Размразяването


Поддържане на Liebherr CP 4003.

Размразяването на Liebherr CP 4003 се извършва ръчно. Това не бива да ви плаши, тъй като става дума за една изключително лесна и проста процедура. Размразяването се извършва обикновено един път в годината, а в извънредни случаи може да се прави по-често или по-рядко.

Обикновено е напълно достатъчно да извадите всичко от фризера и да го оставите отворен за около 24 часа, за които той ще се размрази напълно. След това трябва просто да го почистите (може с препарат за миене на чинии и мокра гъбичка). След това подсушете добре и така ще се избавите от лошите миризми.

Майте предвид, че понякога могат да останат дори остатъци от кръв и други течности от замразяване на месо, което може да причини много неприятни миризми. Ето защо доброто почистване е наложително. Освен това, важно е да знаете, че продуктите които веднъж сте извадили и размразили не могат да се замразяват втори път в уреда.

Почистването


Почистването на хладилниците от модел Liebherr CP 4003 се осъществява изключително лесно и без особени усилия. За да можете да направите това ви е необходимо само чиста влажна гъбичка с малко препарат за миене на чинии. Като алтернатива можете да използвате и домашни средства, като например оцет с вода, лимонов сок с вода или малко сода за печене с вода.

С последната внимавайте, защото тя има известно абразивно действие и някои повърхности могат да бъдат издраскани. Така или иначе, почистването на Liebherr CP 4003 е много лесно и не изисква усилия. Външната му повърхност е от неръждаема стомана, а отвътре преобладават лесни за поддържане материали, които в същото време да са максимално устойчиви на миризми.

В почистването на хладилник Liebherr CP 4003 трябва да имате предвид и това, че гумените уплътнения се нуждаят от голяма грижа. Не забравяйте, че обикновено в случаите на поява на лоша миризма, последната се излъчва именно от въпросните гумени уплътнения, защото повечето хора забравят да ги почистват.

Не са малко домакинствата, в които хората никога не са почиствали тези уплътнения дори и един единствен път. В същото време, тази част на уреда е единствената, която може да абсорбира неприятна миризма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар